Настани

svecenje dodeluvanje na sertifikati

Успешно завршена уште една обука за пчеларење на одржлив начин

На 7 Август 2022 година, во Еурохотел Градче – Кочани се одржа свечено доделување на сертификати на 37 млади пчелари за завршена втора сертифицирана обука “Пчелар за основно пчеларство на одржлив начин”…

Продажен настан во Скопје

Изминатиов викенд, од 12ти до 14ти ноември на плоштадот „Македонија” во Скопје се одржа промотивен и продажен настан на Јадрената група „Меден Исток”, каде беа презентирани пакувањата од 250г и 500г сертифициран…

Видео репортажа на ТВ Словенија од одбележувањето на Меѓународниот ден на пчелата

Погледнете ја репортажата на Телевизија Словенија и изјавата на претседателот на ЈГПБР „Меден Исток“ – Ванчо Кировски по повод одбележувањето на Меѓународниот ден на пчелата кое што се одржа во Едукативниот центар…

Одбележан Меѓународниот ден на пчелата

На 26-ти мај во Едукативниот центар за зачувување на природата во с. Негрево, заедно со Амбасадата на Република Словенија и Општина Пехчево го одбележавме Меѓународниот ден на пчелата.

Гостување во ТВ емисијата Еко Баланс

Претседателот на Јадрената група „Меден Исток“, Ванчо Кировски гостуваше во емисијата Еко Баланс.

Денови на медот 2019

Членовите на јадрената група „Меден Исток“ од 20ти до 25ти септември учествуваа на манифестацијата „Денови на медот 2019“.